post-kaarten
Persoonlijk

You’ve got mail

You’ve got mail! En met mail bedoel ik dan echte post, als in een kaartje. Ik heb de afgelopen twee weken steeds een paar kaartjes gekocht en geschreven voor familie en vrienden en daarmee een hoop mensen om mij heen een geluksmomentje bezorgd.

Ik word al blij als ik de kaarten aan het uitzoeken ben en ga bedenken wie ik nu weer een kaartje zal sturen. Elke keer als ik kaartjes verstuur stromen na een paar dagen de lieve berichtjes binnen. Ik heb de dag van mijn moeder, mijn lieve vriendinnen en andere familieleden opgefleurd. Het idee om iemand blij te kunnen maken met een klein gebaar geeft een fijn gevoel. Je laat de ander weten dat je aan hem of haar denkt.

Tegenwoordig worden er veel minder kaartjes gestuurd en zelf met verjaardagen komen de felicitaties via Facebook of WhatsApp binnen. Ik moet zeggen dat ik zelf ook bijna nooit meer een kaartje stuur naar iemand speciaal voor een felicitatie. Wel neem ik altijd een kaartje mee naar een verjaardagsfeestje, een kaartje bij het cadeautje. Dit weekend kwam ik tot inzicht dat dit voor degene die jarig is wel jammer is om niet meer zoveel post te krijgen op je verjaardag. Ik was op bezoek bij familie in Heerlen (daarover in de volgende post meer) en er stonden maar 4 kaartjes op de kast, terwijl er twee mensen jarig waren afgelopen weekend. Ik neem mijzelf voor om vaker kaartjes te gaan sturen. Met verjaardagen, maar ook meer zomaar-kaartjes.

Als ik langs de winkels loop valt mijn oog constant op kaarten rekjes. Ik moet er even doorheen neuzen en de leukste meenemen, ook al weet ik nog niet naar wie ik ze zal sturen. Het lijkt mij eigenlijk ook wel leuk om zelf kaartjes te maken, dat is nog persoonlijker. Ik heb twee weken geleden een zelf getekende kaart gemaakt voor mijn opa. Ik had mijn opa en mij als klein meisje getekend en een lieve tekst erbij (een probeersel, niet een prachtstuk). Ik heb gehoord dat de kaart nu trots op de kast staat. Ook had ik een tekening gemaakt voor mijn zusje, drie lieve uiltjes op een tak (die mijn mams, mijzelf en mijn zusje moesten voorstellen) en een uitje op een wolkje erboven (paps) en een tekst uit Winnie the Pooh erbij “If you live to be 100, I hope I live to be a 100 minus 1 day. So I never have to live without you”. Aangezien mijn zusje een Pooh-fan is (het boek althans) kon ze dit zeker waarderen. Maar de zelfgemaakte kaart en tekening waren nogal amateuristisch en het kan veeeeeel mooier, dat weet ik zeker.

 

Sturen jullie weleens zomaar een kaartje? En hebben jullie ervaring met zelf kaarten maken?

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Irma mei 20, 2015 at 7:17 pm

  Ohmen, ik heb echt nog een hele stapel leuke kaarten die ik overal vandaan haal. Meestal neem ik ze mee omdat ik ze zó leuk vind, maar vervolgens verstuur ik ze niet, haha. Ik ga ze maar eens verzamelen en gewoon eens versturen, denk ik. Lijkt me weer eens fijn! Leuke blog heb je geschreven!

  • Laura Shanna
   Reply Laura Shanna mei 20, 2015 at 7:43 pm

   Dank je wel! Ik zou die kaarten zeker verzamelen en opsturen als ik jou was :) en misschien de leukste twee inlijsten en ophangen? Sommige kaarten zijn zo leuk dat ik ze wel aan de muur zou willen hangen.

 • Reply Anne-Sterre mei 29, 2015 at 11:18 pm

  Super leuk! Ik hou ook echt van kaarten, heb een hele doos vol verzameld met kaarten die ik ooit ontvangen heb :’) Ik zou ook wel eens een paar mooie in willen lijsten denk ik..

  • Laura Shanna
   Reply Laura Shanna mei 30, 2015 at 1:45 pm

   Leuk! Ik heb ook allemaal kaarten bewaard van toen ik kleiner was, verjaardagskaarten en kerstkaarten bijvoorbeeld. Ik was laatst aan het opruimen in mijn ouderlijk huis en vond ze allemaal terug, heel erg leuk om te zien :)

 • Reply Eveline juni 23, 2015 at 9:14 am

  Wat lief! Ik vind het zelf ook altijd heel leuk om kaartjes te krijgen, toch een stuk specialer!

  • Laura Shanna
   Reply Laura Shanna juni 23, 2015 at 10:39 pm

   Ja veel leuker dan even een kort whatsappje of een fb berichtje toch!

  Leave a Reply