possi
Persoonlijk

Weten wat je wil

Lastig allemaal. Al die keuzes altijd. Degene die mij goed kennen weten dat ik het erg lastig vind om keuzes te maken. En geef nou toe, dat is het ook. Dit gedichtje van JIP. zette mij aan het denken.

Het lijkt mij heerlijk om te weten wat je wilt doen, een doel te hebben waar je echt voor gaat. Nadat ik ben afgestudeerd in september vorig jaar, ben ik zoekende. Ik heb geen doel meer als ‘mijn tentamen halen’, ‘mijn studiejaar goed afronden’, ‘een leuke en interessante stage zoeken/uitvoeren’, etc. Nee, nu is doel: ‘een leuke baan vinden’. Maar hoe vind je die leuke baan, als je niet goed weet welke richting je op moet kijken. Met de studie die ik heb gedaan, kan ik eigenlijk nog alle kanten uit: “Health Sciences” ofwel gezondheidswetenschappen aan de VU in Amsterdam. Als het kon zou ik altijd blijven studeren, ik vond het altijd leuk om colleges te volgen. Tentamens maken vond ik minder leuk, beetje faalangst. Afin. Eigenlijk weet ik wel wat ik wil: ik wil werken in de sector “Public health” en onderzoek doen in de richting van preventie en volksgezondheid; bijvoorbeeld gezondheidspsychologie (waarom vertonen wij bepaald gezondheidsgedrag?), gezondheidscommunicatie en campagnes (hoe kunnen wij door middel van communicatie het gezondheidsgedrag beïnvloeden?) of gezondheidsonderzoek (bijvoorbeeld welke gedragsveranderingstechnieken moeten er worden gebruikt in een bepaalde interventie?). Dus ik moet op jacht (conclusie van dit mini onderzoeksverslag).

Vandaag gooi ik er weer een sollicitatie uit. En morgen weer. En overmorgen weer. Ik ben back in the game! Noem het gemotiveerd. Ik ga op jacht en mijn prooi is een nieuwe geweldig leuke baan. Hij is er en ik ga hem vinden!

Weten jullie wat je wil? Hebben jullie je droombaan al gevonden?

Previous Post

You Might Also Like

9 Comments

 • Reply Bente september 22, 2015 at 9:23 am

  You can do it! Al vacatures gevonden waar je op wilt reageren?

  • Laura Shanna
   Reply Laura Shanna september 22, 2015 at 8:27 pm

   Ja! Een aantal zelfs! Heb mezelf voorgenomen om iedere dag minimaal 1 sollicitatiebrief te versturen :)

 • Reply Sandra februari 3, 2016 at 11:06 am

  Klinkt heel interessant! Dat is wel een kant die ik ook heel gaaf vind. Succes met solliciteren! Ben super benieuwd waar je uiteindelijk terecht komt. 😀

 • Reply Rachel Kromdijk februari 8, 2016 at 1:32 pm

  Wat goed meid ik heb 1,5 jaar moeten zoeken, ik heb nu iets kunnen vinden via intropersoneel in hardinxveld (die zitten ook in meerdere gebieden) liefs en succes! en op facebook hebben ze ook pagina’s waar je een stukje over jezelf kan delen! zo kunnen bedrijven je ook vinden.

 • Reply Jolet februari 22, 2016 at 1:39 pm

  Succes! Komt vast goed! Wat heb jij trouwens een prachtig template!

 • Reply Sas maart 15, 2016 at 12:57 pm

  Succes met solliciteren! Ik ben erg benieuwd hoe het verloopt. Ik heb (gelukkig) mijn droombaan al gevonden en heb vorig jaar een vast contract gekregen.

 • Reply Charelle april 10, 2016 at 8:48 am

  Good luck! De aanhouder wint. 😉 Gaat vast goedkomen!

 • Reply Monique | WritingMonique juli 8, 2016 at 9:49 am

  YAY! Goede instelling! Je gaat die fantastische baan zeker vinden!

 • Reply Nicole oktober 1, 2016 at 4:35 pm

  Succes met de zoektocht! Er komt zeker wat leuks op je pad!

 • Leave a Reply