jurassic
Persoonlijk

Wat ik heb geleerd van Jurassic World

Ik ben weer eens naar de bioscoop geweest. Afgelopen vrijdag avond vroeg ik aan een vriendin van mij of ze zin had om naar de bioscoop te gaan. Natuurlijk had zij daar zin in, aangezien films kijken 1 van haar grootste hobby’s is. Zij gaf mij haar top 4 en ik koos….. Jurassic World!

Ik heb denk ik alleen de allereerste Jurassic Park film gezien. Dit is zo lang geleden dat ik mij alleen nog kon herinneren dat het ‘iets met dino’s’ inhield. Vroeger vond ik de film “Platvoet en zijn vriendjes” wel heel leuk (Ahum..), ook een dino-film! Toen ik de trailer keek van Jurassic World, leek dit mij wel een goede film. Aangenaam Chris Prat! Het leek mij niet vervelend om twee uur naar deze man te moeten kijken. Al met al vond ik het een spannende film, maar niet TE spannend (ben nogal een schijtluis). Nu willen jullie natuurlijk graag weten wat ik heb geleerd van deze film (moet ik er nog bij vermelden dat dit ironisch is?), dus hier komt het:

 • Zoals de moeder van de twee jongens voor hun vertrek naar de dino-wereld al zegt: “If something is chasing you, RUN!” Lijkt me een vrij duidelijk advies. Ik gok dat ik ook wel zou wegrennen als er een dino achter me aan zou zitten, behalve als het platvoet is natuurlijk.
 • Kweek nooit je eigen dinosaurus, wie weet komt er een Indominus Rex uit het ei tevoorschijn en dan kun je maar beter zorgen dat je hem zo snel mogelijk smeert.
 • Als je de mouwen van je blouse opstroopt en een knoop maakt aan de onderkant (zie foto hierboven van Claire a.k.a. Bryce Dallas Howard) is dit een non-verbaal teken voor: “I’m ready”.
 • Dat Chris Pratt heerlijk is om naar te kijken.
 • Een dino-pretpark met gekweekte dino’s is een prima ‘familie-uitje’ is. Maar als je dat te ver gaat kun je ook je kids gezellig meenemen naar de film natuurlijk.
 • Zelfs voor filmsterren in heftige dino-films is familie erg belangrijk.
 • Alle pretparken zijn vreselijk, behalve Jurassic World.
 • Dino’s kunnen best schattig zijn, bijvoorbeeld de girls van Owen (a.k.a. Chris Pratt) ofwel The Raptors. Lijken me erg leuke huisdieren.
 • Luister altijd naar het advies van Chris Pratt, hij is de dino-expert.

Hebben jullie Jurassic World al gezien of staat deze film op de planning?

Cover foto: Jurassic World

Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

 • Reply Vlijtig Liesje juli 17, 2015 at 10:43 am

  Ik heb hem net gisteravond gezien. Ik vond het een prima film. Een hapklare brok. En die dino’s waren best indrukwekkend.

 • Leave a Reply