proud-lb
Persoonlijk

Trots

Het is alweer een lange tijd terug dat ik mij aan een blog heb gewaagd. Vandaag pak ik het weer op en produceer ik weer eens wat. Vandaag ben ik trots, heel erg trots. De redenen voor mijn trotsheid zet ik even uiteen whoppa!

Ik ben trots op mijn zusje, die zo ondernemend en creatief is. Afgelopen weekend heeft zij het hele weekend op Magneet Festival in Amsterdam een podium productie gedaan voor NightCare Jazz, waarin een programma werd gepresenteerd met een mix van funk, jazz & hiphop. Het was voor mij de eerste keer dat ik naar dit festival ging en vond het echt heel gezellig en vond het vooral leuk om te zien wat zij allemaal heeft weten te bewerkstelligen in korte tijd. Daarnaast werkte zij afgelopen maanden voor het project op de Oude Kerk in Amsterdam: The Garden Which Is Nearest To God van kunstenaar Taturo Atzu. Voor de mensen die dit voor het eerst horen en niet kennen, deze kunstenaar heeft een tijdelijk platform gebouwd op het dak van de Oude Kerk, wat een prachtig, en ietwat surrealistisch, uitzicht over de stad geeft. Toen ik daar was, op een mooie zomeravond samen met twee vriendinnen, voor een show van Red Light Radio keek ik naar mijn zusje die druk aan het werk was om de vrijwilligers aan te sturen met een super trots zussen gevoel WHOEHA!

Trots ben ik ook op mijn lieve mama. Zwaar zijn de afgelopen maanden geweest waarin we haar huis, waar zij 20 jaar met mijn vader heeft gewoond, hebben leeggehaald. Het is verkocht. Op 1 september hebben wij het huis met zijn drieën overgedragen aan de nieuwe kopers, MIJLPAAL! Leuke mensen overigens. Doet er ook niet toe. Of misschien wel. Het geeft toch een fijn gevoel, ofso. Maar trots dus, op mijn mama. Mijn mama woont nu tijdelijk bij haar vader, mijn opa dus, zodat ze rustig rond kan kijken naar een nieuw, kleiner huis in of in de buurt van Amsterdam. Dicht bij de kids. Opaatje vindt het volgens mij wel gezellig, aangezien hij normaal ook alleen woont.

Trots ben ik op mijn lieve tante en oom, die dit jaar drie keer hebben moeten verhuizen en nu dan eindelijk in hun nieuwe huis zijn beland. En ook op mijn lieve vriendinnetjes, die allemaal zo goed hun weg vinden in deze, jaja, veeleisende, leuke en soms minder leuke, drukke wereld. Vriendinnen die een nieuwe baan hebben gevonden of druk bezig zijn met solliciteren. Vriendinnen die samen een blog beginnen, promotie hebben gemaakt op het werk of het ontzettend naar hun zin hebben op hun werk. Tevens mijn vriend die zich zo vol inzet voor zijn studie, heel mooi om te zien. Iedereen lijkt zijn weg helemaal te vinden. Wauw wat een ‘trotsheid’ bij elkaar, kwijl kwijl.

Ik wilde de post nu afsluiten. Toen bedacht ik mij: waarom ben ik eigenlijk niet trots op mijzelf? Waarschijnlijk is mijn moeder trots op mij, mijn zusje en ook en mijn vrienden. Waarom is het moeilijker om trots te zijn op jezelf dan op anderen? “Count your blessings” is een bekende uitspraak. Ik weet dat mijn vriend een ‘dankbaarheidsboekje’ heeft. Leuk idee. Ik denk alleen dat ik dat na een aantal keer weer zou vergeten en dat het dan in de kast beland en ik er niet meer naar omkijk. Zoals de afgelopen maanden met mijn blog. Misschien is het een idee om mijzelf te trakteren of een klein feestje/etentje als ik iets moois heb bereikt, als daar tijd voor is. Of misschien moet ik daar gewoon tijd voor maken. Het is denk ik ook belangrijk dat je trots bent op wie je bent zonder de prestaties daaraan te koppelen. Ik heb altijd de neiging om mijzelf op mijn kop te geven omdat je niet zo gezond hebt gegeten deze week, niet voldoende hebt gesport, geen tijd hebt gehad om de afwas te doen of überhaupt het huis op te ruimen. Terwijl ik wel een heleboel andere dingen (goed) heb gedaan. Een complimentje naar jezelf mag ook wel eens. Wat minder streng zijn Lau en wat meer trots, ook op jezelf.

Hebben jullie wel eens zo’n super trots ‘WHOEHA!’ gevoel? Zijn jullie ook wel eens trots op jezelf?

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply Bente september 19, 2015 at 10:05 am

  Trots op jezelf mag je zeker zijn Lautje! Ik ben in ieder geval wel trots op je!

  • Laura Shanna
   Reply Laura Shanna september 19, 2015 at 10:56 pm

   Dank je wel lieve bil :)

 • Reply QB september 19, 2015 at 10:10 am

  Lau wat een leuk stuk! En inderdaad trots zijn op jezelf is zeker belangrijk. Trots mag je ook zijn op deze blog dat je het weer oppakt en de fantastische layout, laten we snel even wijntje doen om die creatieve dingen door te nemen voor onze blog;) XX

  • Laura Shanna
   Reply Laura Shanna september 19, 2015 at 10:55 pm

   Thanks schat! Maurice heeft de blog ontworpen :) Ik ben zelf niet zo handig ermee haha! Maar we kunnen altijd samen brainstormen over jullie blog onder het genot van een versnapering! & dan maurice vragen om het uit te werken haha

 • Reply Rian september 19, 2015 at 10:11 am

  Whaaa met die afwas zit het in ieder geval wel goed 😉 oke flauw.. Maar wij zijn ook trots op jou Mop! & trots op jezelf, grappig hoe dat werkt inderdaad.. zeg je toch minder snel he! Maar begin daar maar snel mee want er is genoeg om trots op te zijn! Dikke kus voor mn Lautje!

  • Laura Shanna
   Reply Laura Shanna september 19, 2015 at 10:56 pm

   Ja de borden zijn nog nooit zo schoon geweest! hihih! Jullie blog is ook top! Love it! Het lukt me alleen steeds niet om een bericht te posten.. dan moet ik inloggen (?) Even uitzoeken hoe ik dat kan oplossen…

 • Reply Robin Valentine oktober 3, 2016 at 8:51 am

  wat een super leuke post! en ik hoop dat je moeder snel een leuk huisje voor haarzelf vind. :)

 • Leave a Reply