bos22
Persoonlijk

Sportmotivatie #2

Yes! Ik heb er weer zin in: SPORTEN! Eigenlijk heb ik altijd wel zin om te gaan sporten, alleen had ik de laatste tijd steeds zoveel last van hoofdpijn en kon ik daardoor steeds niet sporten. Ik ben nu al bijna een week hoofpijn-vrij en ik begin weer langzaam op gang te komen.

Eerder schreef ik dat ik een sportarmband had gekocht voor mijn telefoon, zodat ik muziek kon luisteren tijdens het hardlopen. De sportarmband is voornamelijk gebruikt door mijn vriend, omdat ik nog steeds geen muziek op mijn nieuwe telefoon heb gezet. Volgende stap is dus: muziek op mijn telefoon zetten! Het staat op mijn “To do-lijstje” (ik houd van dat soort lijstjes). Al vind ik het ook eigenlijk helemaal niet erg om zonder muziek te sporten.

bos1

Wandeling door het bos in Heerlen

Hardlopen
Vorige week was ik op zoek naar een nieuwe spijkerbroek bij de H&M, maar ik kwam thuis met een nieuwe sportbroek en sport-bh. Een zwarte strakke legging-achtige sportbroek en een grijs met fluor gele bandjes (leuk!). Deze heb ik zondag aangehad toen ik ging rennen in het Flevopark (zonder muziek dus).

sportkleding

Mijn nieuwe sport setje

Tijdens het rennen heb ik nog iets bizars meegemaakt dat ik even met jullie wil delen. Het was zondag hartstikke mooi weer. Ik dacht een klein rondje te gaan rennen, maar uiteindelijk ben ik best lang weg geweest (geen idee hoeveel kilometers ik heb gemaakt). Ik had dorst en bedacht mij dat ik ook nog terug naar huis moest rennen. Ik zag een soort cafeetje naast het speeltuintje in het park en dacht daar wel even om een glaasje water te kunnen vragen. Ik werd doorverwezen naar een kraantje buiten die op scheen-hoogte bleek te zitten.

Ik: “Zou ik misschien een glaasje of een bekertje kunnen krijgen om wat water te drinken?”
Meneer: “Je kunt een flesje kopen van 2,50 euro”
Ik: “Maar ik heb geen geld bij me…”
Meneer: “We kunnen echt niet alle sporters een glaasje aanbieden hoor!”
Ik: “Wat ontzettend vriendelijk!”

Vervolgens ben ik toch maar met mijn hoofd onder de kraan gaan hangen :) en terug naar huis gerend. Het rennen wisselde ik wel af met lopen, aangezien het toch een stuk warmer was dan ik dacht. De weg terug bleef die onvriendelijkheid in mijn hoofd spoken. Een glaasje uitlenen kost toch helemaal niets? Waarom zou je iemand op zo’n botte manier afwijzen? Ik kan er nog steeds niet bij met mijn hoofd. Eenmaal thuis aangekomen heb ik nog even op mijn balkon in het heerlijke zonnetje gezeten voordat ik moest werken. Even de onvriendelijkheid uit mijn hoofd zetten en weer positief denken [zennnn].be kind

Terug naar de sportmotivatie. Het rennen ging best wel goed zondag en mijn nieuwe sportkleding zat super. Binnenkort wil ik nieuwe hardloopschoenen kopen, mijn huidige zijn eigenlijk iets te klein. Nee, dat is inderdaad niet zo’n slimme aankoop geweest.

Aikido
Ik heb de vader van mijn vriend om advies gevraagd wat voor soort vechtsport bij mij zou passen. Mijn vriendin Vera is namelijk gaan boksen en dat lijkt mij eigenlijk niet zo leuk. Ik heb een tijdje geschermd bij een studenten schermvereniging in Amsterdam, maar dat bleek toch niet echt iets voor mij. De vader van mijn vriend is zelf heel lang judo en aikido leraar geweest en hij is een groot fan van de Japanse cultuur. Hij vertelde mij over aikido en ik raakte geïnteresseerd.

Aikido

Ik heb even wat informatie opgezocht over Aikido en vond het volgende. Aikido is een Japanse vechtkunst. Het gaat erom lichaam en geest te verenigen op een manier dat dit in harmonie is met de natuurlijke orde van het leven. Het doel is om vanuit het midden (je buik), wat het centrum is, te leren bewegen en te handelen. Het gaat erom dat jij je uitzonderlijk kalm en gecentreerd voelt tijdens je handelen. In deze staat (lichaam en geest zijn een) is het mogelijk om te vechten zonder te vechten.Het Japanse woord aikido kan worden opgedeeld in drie stukken, zoals je in het plaatje kunt zien. Samen betekenen de woorden “zonder agressie” of “de weg in harmonie met Ki”, waarin Ki betekent: de buik als oorsprong van de levensenergie. Klinkt goed, toch?

Ik heb even snel gekeken waar in Amsterdam ik dit kan gaan doen. Ik heb een mailtje gestuurd en kreeg meteen een reactie dat ik vanavond al een proefles mee mag doen bij de beginners (spannend!). Ik ben heel erg benieuwd.

Fitness
Fitness is altijd mijn basis geweest om voldoende te blijven sporten. Ik heb vanaf mijn 16e een abonnement op de sportschool en zal ook altijd blijven fitnessen. Ik vind het fijn om lesjes te volgen zoals Body Shape, Pilates, Yoga, CXworx. Daarnaast vind ik het ook leuk om deze lesjes af te wisselen met zelf trainen. Ik begin altijd op een cross-trainer (ze hebben hele mooie nieuwe in de sportschool!) en afhankelijk van waar ik zin in heb train ik mijn bovenlichaam (rug, armen, schouders) of onderlichaam (benen). Ik rond mijn trainingssessie altijd af met wat buikspieroefeningen.

De fysio waar ik nu 1x per week kom zit in mijn sportschool, dus dat kan ik dan ook altijd mooi combineren met even een half uurtje of uurtje sporten ervoor of erna. Gister ging ik bijvoorbeeld uit mijn werk door naar mijn fysio afspraak en daarna heb ik een half uurtje op de cross-trainer gestaan. Daarna moest ik wel echt stoppen, want ik had hongerrrr! Toen ik thuis kwam had mijn vriend een maaltijd klaar staan (zo lief!).

De zomer komt eraan!
Nu de zomer eraan komt en het steeds vaker lekker weer is in Nederland, merk ik wel dat mijn sportmotivatie omhoog is gegaan. Iedereen zegt altijd tegen mij: “Jij bent zo slank, jij hoeft echt niet af te vallen”. Ik wil ook niet afvallen. Wat ik wel wil is strak in mijn velletje zitten en een goede conditie hebben. Daarnaast geeft sporten mij ook energie en zelfvertrouwen! Dat kan ik wel gebruiken! Zoals sommige van jullie wel weten ben ik druk aan het solliciteren en moet ik in mijzelf blijven geloven.

Is sport ook zo belangrijk voor jullie? Van welke sport(en) zijn jullie fan?

Afbeelding 1 – Be kind
Afbeelding 2 – Aikido

Previous Post Next Post

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Bente mei 28, 2015 at 9:13 am

  Lekker bezig Lautje! ik ben heel erg benieuwd hoe de proefles je vanavond bevalt :) Ik heb me gisteren helaas een beetje geblesseerd tijdens het fitnessen.. Hardlopen zit er nu even niet in.. hopelijk knap ik snel weer op!

  • Laura Shanna
   Reply Laura Shanna mei 29, 2015 at 12:18 pm

   Oh dat is niet zo mooi! Waar ben je geblesseerd? Heb je nog hardloop wedstrijden op de planning staan?

 • Reply Ysanne mei 28, 2015 at 10:50 am

  Haha zo je bent idd flink bezig met sporten! Vet dat je naar die Japanse vechtsport gaat. Ik ken dat helemaal niet zo goed (behalve van het nummer khong fu fighting). Anyway, die vent was idd heel onvriendelijk maarja, misschien had hij een rot dag (of hij was geowon een nare vent). Leuke outfit heb je gekocht!

  • Laura Shanna
   Reply Laura Shanna mei 29, 2015 at 12:20 pm

   Haha Kung Fu is inderdaad ook een vechtkunst! Ik ken het ook (nog) niet, maar binnenkort waarschijnlijk meer info erover! Ja je hebt gelijk, misschien had hij gewoon zijn dag niet.. Laten we het daar op houden haha!

 • Reply Dina juni 2, 2015 at 9:23 am

  He wat goed zeg, heel fijn dat je zo gemotiveerd bent!

 • Reply Kim juni 16, 2015 at 4:05 pm

  Wat raar dat je geen glaasje water mocht! Doet me beetje denken aan een keer tijdens uitgaan. Vroeg ik of ik even een paar slokjes kraanwater mocht (uit een glas), maar moest toen ook een fles kopen..
  Wel lekker bezig met sporten! :)

 • Leave a Reply