sappies
Recepten

Sapjes

De afgelopen twee weken was ik een beetje lui en heb ik geen gezonde sapjes voor mijzelf gemaakt. Ik ben een beetje klaar met het lui zijn en ga weer lekker gezond doen. Toen ik ziek was twee weken geleden heb ik bijna om de dag wel een lekker en gezond sapje gemaakt en deze sapjes recepten wil ik nu graag met jullie delen.

Ik had in een eerder post al gezegd dat ik mijzelf had verwend met gezonde sapjes en dat ik de recepten met jullie wilde delen. Ze hebben even op zich laten wachten, maar hier zijn ze dan!

Het sla sapje

sapje1

Het eerste sapje maakte ik toen mijn moeder bij me thuis kwam om even het huis te fatsoeneren (ik had namelijk helemaal niets meer schoongemaakt sinds ik ziek werd en ook niets meer opgeruimd..). Het leek me wel een goed plan om voor ons een sapje te maken. Het recept is gebaseerd op een recept uit het ‘Groene Sapjes’ boek, maar wel een eigen draai van mij. Hij is niet echt groen uitgepakt qua kleur, eerder een beetje bruin. Komt denk ik door de frambozen. Wel super lekker! Dit was de eerste keer dat ik een sla-sapje maakte. Ik had niet verwacht dat sapjes met sla lekker zouden smaken.

Wat heb je nodig?

Twee personen

– Romeinse sla (2 kropjes)
– Doosje frambozen
– Verse munt (ongeveer 10 takjes)
– Banaan (1 grote of 2 kleintjes)

Wat doe je?

Snij de sla en banaan in kleine stukjes (als je een goede keukenmachine hebt kun je het er allemaal zo ingooien, bij mijn blender moet echt alles in ministukjes en dan wil hij nog steeds niet altijd lekker blenden). Trek de munt blaadjes van de takjes, de takjes gebruik je niet. Meng alle ingrediënten (eventueel wat frambozen over houden voor de garnering) in de blender en voeg water toe om de gewenste dikte van het sapje te krijgen. Ik heb geloof ik twee glazen water erbij gedaan. Eventueel garneren met een takje munt en een framboosje.

 

Het oranje sapje

Sapje2

Na dat ene sapje was ik natuurlijk niet meteen opgeknapt en de dag erna dacht ik: “ik moet een verse vitamine-bom maken!” Dat werd dit oranje sapje. Wat ik daarna meteen op dronk hmmm!

Wat heb je nodig?

1 persoon

– Mineola (1 stuk)
– Grapefruit (1 stuk)
– Verse gember

Wat doe je?

Haal de schil van de mineola en grapefruit en snij het fruit in kleine stukjes. Snij de schil van de gember en rasp ongeveer 1 theelepel verse gember. Meng alle ingrediënten in de blender. Et voila! Makkelijker kan bijna niet.

 

Het echte groene sapje

Sapje3

Het laatste ik-wil-beter-worden-sapje was een sapje dat wel echt groen was! En ook weer ERUG lekker!

Wat heb je nodig?

2 personen

– Avocado (1 stuk)
– Trosje druiven
– Mineola (2 stuks)

Wat doe je?

Schil de mineola’s en snij ze in stukjes. De druifjes heb ik ook even gehalveerd (aangezien mijn blendertje anders gaat mopperen). Meng alle ingrediënten in de blender en voeg water toe tot je de gewenste dikte hebt van je sapje.

 

Maken jullie vaak sapjes? Welk sapje is jullie favoriet?

 

Previous Post Next Post

1 Comment

  • Reply Bente mei 19, 2015 at 8:10 pm

    Klinkt lekker Lautje! Sapjes met sla heb ik ook nog nooit geprobeerd, misschien binnenkort maar eens proberen :)

  • Leave a Reply