heerlen1
Persoonlijk

Heerlen

Afgelopen weekend waren ik en mijn vriend weer eens terug naar zijn ouderlijk huis in Heerlen. Als ik daar ben voelt het net alsof ik op vakantie ben, gezellig samen met familie. Lekker kneuterig. ’s Ochtends kijk ik uit het keukenraam de tuin in en ik zie dat het prachtig weer is. Perfect weer voor een wandeling door het bos.

Lekker kopjes thee en koffie drinken, uitslapen, lekker lang aan de ontbijttafel zitten en samen peinzen over hoe iedereen het in de toekomst beter kan aanpakken met zijn of haar school, werk of beide. Zo zag mijn zondag ochtend in Heerlen er uit.

Het fijne weekend begon zaterdagochtend bij ons in Amsterdam. Ik en Maurice hebben lekker uitgeslapen en zijn daarna naar de sportschool geweest voor een fitness sessie. Na deze work out hebben we lekker geluncht bij Filter vlak naast de sportschool. Alle producten die zij gebruiken zijn biologisch en ze zetten heerlijke koffie’s! We gingen allebei voor de yoghurt met muesli en vers fruit en een koffie. Daarna gingen we hup naar huis om ons klaar te maken voor de treinreis naar Limburg (we hadden er zin in!). Het was deze dag ook een beetje een speciale dag, want het broertje van Maurice was jarig en 21 jaar geworden!

filter2

Lunch bij Filter in Amsterdam

Aan het eind van de middag stapten we in de trein. We hadden fijne meereis-kaartjes en eerste-klas-kaartjes van NS dus we hoefden maar 25 euro te betalen voor twee eerste klas plaatsen (geluksmomentje!). Tijdens de reis hebben we gekletst, uit het raam gestaard en samen de krant gelezen. Voor we het wisten waren we er alweer. Het gaat altijd sneller dan ik denk. Toen we bij de familie aankwamen gingen we met z’n alle in de keuken een lekker avondmaaltje klaarmaken. We maakten een lekkere salade. Voor mij waren er speciaal champignonburgers in huis gehaald (lief!). Helaas was onze jarige job niet thuis, omdat hij moest werken. De andere jarige job (de moeder van Maurice die twee dagen eerder jarig was) werd in het zonnetje gezet met een kaartje en een boekenbon. We kletsten elkaars oren van de kop en gingen laat slapen. We namen ons voor om rond 10 uur op te staan en de mooie dag te benutten door een fijne wandeling te maken in het bos.

sheepsZondag stonden wij inderdaad om 10 uur op, dat had niemand verwacht. Oke ik spreek voor mijzelf: dat had IK niet verwacht. We maakten de jarige (21 jaar en 1 dag) wakker om samen te ontbijten. Lekker lang ontbijten en daarna allemaal kort gedoucht om snel buiten van het weer te gaan genieten. Na het ontbijt gingen wij heerlijk wandelen door het Aambos in Heerlen. We zijn nog een kudde schapen tegen gekomen, wat zijn die beesten grappig! We zijn ook langs de kinderboerderij gelopen en hebben daar een tijdje naar allemaal schattige kleine geitjes (hoe noem je baby geitjes eigenlijk?) gekeken met allerlei kreten als “Wat schattig!”, “Kijk hij heeft jeuk!” en “Er hangt een keutel aan zijn ****”.heerlen-bosNa al dat wandelen hadden we natuurlijk wel trek gekregen en namen wij een plekje op een terrasje ergens langs het water in het bos. Super fijn en rustig plekje waar je voor 1,50 euro een tosti bestelt en een kopje koffie met een stuk Limburgse vlaai voor 2,50 (ja echt!). En de service was er niet minder door! Heerlijk hebben we daar van het zonnetje genoten en samen de dag afgesloten. Wij namen de trein naar Amsterdam terug rond 18.00 uur en waren netjes om 21.00 uur thuis. We hadden nog twee eerste-klas-kaartjes voor de terugweg (fijn!) en onderweg keken wij de film ‘Hoe duur was de suiker?’. De tijd ging daardoor echt super snel en wat een goede film ook. We zaten in zo’n afgesloten coupé en hadden dus alle ruimte voor onszelf.

Komend weekend heb ik (nog) geen plannen. Vandaag ben ik de hele dag aan het werk. Ook in het weekend zal het niet veel worden dan naast het werk een beetje ontspannen. Zaterdag en zondag ben ik allebei aan het werk, zaterdag overdag en zondag ’s avonds. Vanavond komen er wel een paar vriendinnen bij mij thuis eten, dat wordt in ieder geval gezellig!

Wat zijn jullie plannen komend weekend?

Alvast een fijn weekend.

Liefs, Laura

Previous Post Next Post

You Might Also Like

9 Comments

 • Reply Bente mei 22, 2015 at 10:16 am

  Huh, hebben we nou vanavond afgesproken? Ik dacht morgen ;).
  Klinkt wel als een fijn weekend daar in Heerlen :)

  • Laura Shanna
   Reply Laura Shanna mei 22, 2015 at 10:33 am

   In de warrr dats bizarrrr!

 • Reply Ysanne mei 22, 2015 at 6:22 pm

  Limburg voelt altijd een beetje als vakantie he? haha, ik kom er zelf vandaan maar nu ik in Utrecht woon heb ik dat gevoel nog meer als ik in het weekend bij mijn ouders ben :)

  • Laura Shanna
   Reply Laura Shanna mei 24, 2015 at 11:44 am

   Ja het voelt echt als vakantie! Het heeft ook altijd zo’n rust over zich en geeft het gevoel dat je niet hoeft haasten. Waar kom jij vandaan uit Limburg?

 • Reply Rianne mei 23, 2015 at 4:54 pm

  Oooh leuk! Heerlen, da’s dicht bij mij! :-)

 • Reply Nesrin mei 25, 2015 at 10:36 pm

  Je hebt het top gehad. Fijn zo een vakantiegevoel in eigen land en dat alles zo lekker rustig aan gaat en samen gaat met lekker eten 😉

 • Reply Paul mei 30, 2015 at 11:03 am

  Stom hé, hoeveel goedkoper het allemaal is buiten de randstad. Mooie familiekiekjes!

  • Laura Shanna
   Reply Laura Shanna mei 30, 2015 at 1:46 pm

   Dank je wel! Ja het scheelt echt zo veel!

 • Reply sammie juni 2, 2015 at 2:52 pm

  ohh die schapen! Leuk! Mooie foto’s, ziet er erg gezellig uit!

 • Leave a Reply